• Gratis verzending vanaf €2500
 • Afhalen op kantoor ook mogelijk (Rotterdam)
 • 010 -2821206 (ma t/m vrij 12:00 tot 19:00)
 • Door klanten beoordeeld met 9.8
 • Aangesloten bij Stichting Webwinkelkeur
 • Gratis verzending vanaf €2500
 • Afhalen op kantoor ook mogelijk (Rotterdam)
 • 010 -2821206 (ma t/m vrij 12:00 tot 19:00)
 • Door klanten beoordeeld met 9.8
 • Aangesloten bij Stichting Webwinkelkeur

Zilver kopen zonder BTW?

Als particulier bent u wellicht opzoek naar belastingvrij zilver. Wanneer u op Google zoekt naar termen zoals ''Belastingvrij zilver kopen'' of ''Zilverbaar kopen zonder BTW'' komt u al snel websites tegen waarop beweert wordt dat zilver kopen zonder BTW alleen mogelijk is in combinatie met opslag in het buitenland. Dit is echter niet helemaal waar, er zijn genoeg mogelijkheden om fysiek zilver te kopen zonder effectief BTW te betalen. Op deze pagina leggen we uit hoe, en waar u fysiek zilver kunt kopen zonder 21% BTW.

Zilveren munten:

Zilveren munten met een nominale waarde worden niet belast met 21% BTW maar volgens de margeregeling. Dit houdt in dat de handelaar BTW betaalt over de marge en deze niet doorberekend naar de consument. Op het factuurtje die de consument ontvangt na aankoop van de zilvermunten, staat dan ook 0% BTW vermeld over de zilver munten.

Hieronder volgt een lijst met de bekendste zilvermunten welk voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor BTW vrijstelling:

 • Zilveren Maple Leaf munt
 • Zilveren Wiener Philharmoniker munt
 • Zilveren Britannia munt
 • Zilveren Kangaroo munt
 • Zilveren Krugerrand munt

De bovenstaande lijst is verre van volledig en slechts een greep uit de populairste munten. Deze munten zijn in verschillende variaties, gewichten, en maten te verkrijgen. Verreweg de meeste beleggers en verzamelaars geven voorkeur aan munten met een gewicht van 1 Troy Ounce (1 t/oz) wat gelijk staat aan exact 31,103 gram.

Muntbaren:

Als u fysiek zilver wilt kopen zonder belasting te betalen, zijn muntbaren wellicht ook iets voor u. Een muntbaar is (zoals de naam al verklapt) een combinatie van een munt en een baar. Het ziet er uit als een zilverbaar maar wordt door de belastingdienst gezien als een munt, omdat een munt met nominale waarde in de baar is geslagen. Om aangemerkt te worden als muntbaar moet het dus wettig betaalmiddel zijn, of zijn geweest in het land van herkomst. Zilveren muntbaren worden dus, net zoals zilveren munten, verhandeld onder de margeregeling.

De volgende muntbaren zijn wellicht interessant voor u als u opzoek bent naar zilverbaren zonder BTW:

 • 1 KG Cook Islands muntbaar
 • 10 oz (311,1 gram) Cook Islands muntbaar
 • 100 gram Cook Islands muntbaar
 • 1 oz (31,1 gram) Rectangular Dragon muntbaar

Alhoewel de laatst genoemde waarschijnlijk oninteressant zal zijn voor de belegger vanwege de hoge premie: Het is namelijk zo dat er op kleinere baren een hogere premie wordt berekend. Vanwege deze reden zullen de meeste beleggers eerder baat hebben bij muntbaren van 1 kilogram. Muntbaren van 1 kilogram liggen dichterbij de actuele koersprijs, en zijn een van de goedkoopste manieren om fysiek zilver te kopen. Het verschil tussen de koersprijs en de uiteindelijke prijs van een kilo fysiek zilver wordt veroorzaakt door transsportkosten, arbeidskosten, en de winstmarge van de handelaar. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en zorgen dat wij altijd net iets goedkoper zijn. Wij moedigen u dan ook vooral aan om de prijzen elders te raadplegen en de vergelijking zelf te maken.

Fysiek zilver kopen op de particuliere markt:

Het staat particulieren vrij om privé bezittingen zoals edelmetalen BTW vrij te verkopen op de particuliere markt. Dit kan bijvoorbeeld op een rommelmarkt zijn of online op een advertentie platform voor tweedehandse goederen. Op deze manier kunt u (BTW vrij) zilverbaren kopen, welk normaal gesproken zouden worden belast met 21% BTW. Echter zitten hier wel risico's aan verbonden, vooral als u geen voldoende kennis heeft over zilver. Het product kan van een andere materiaal zijn, maar ook gestolen of vervalst. Meestal kunt u op de particuliere markt goedkoper zilver vinden dan bij een erkende handelaar, echter is het verschil meestal niet noemenswaardig en weegt het niet op tegen de risico's.

Belastingvrij zilver kopen op Zilverbaartje.nl:

Tot slot, als u opzoek bent naar goedkoop fysiek zilver zonder 21% BTW, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al onze fysiek zilver producten zijn geheel belastingvrij. Of u nu shopt voor munten, muntbaren, of zilverbaren, u betaalt nooit belasting over zilver die u bij ons aankoopt. Hierdoor kunnen wij wellicht erg interessant zijn voor de consument die wilt investeren in fysiek zilver.

Disclaimer: Zilverbaartje.nl is geen beleggingsadviesbureau en geeft geen beleggingsadvies.

-