• Gratis verzending vanaf €5000
  • Afhalen op kantoor ook mogelijk (Rotterdam)
  • 085-0003384 (Ma t/m vrij 09:00 - 11:00)
  • Door klanten beoordeeld met 9,6!
  • Gratis verzending vanaf €5000
  • Afhalen op kantoor ook mogelijk (Rotterdam)
  • 085-0003384 (Ma t/m vrij 09:00 - 11:00)
  • Door klanten beoordeeld met 9,6!

Veel gestelde vragen

Betaling en levering

- V: Hoe werkt het proces?

-A: Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. Hierin staat onze bankrekening en instructies voor een manuele overboeking. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, ontvangt u hier automatisch een bevestiging van per e-mail. Vanaf dit moment gaat de afgesproken levertijd in, wij zullen uw bestelling zo snel mogelijk gereed maken en op een veilige en discrete manier verpakken. Zodra uw bestelling is ingepakt wordt deze afgescand en krijgt deze de status ''klaar voor levering'', ook hier krijgt u automatisch bericht over per e-mail. Heeft u gekozen voor aflevering per privé chauffeur of afhalen op kantoor, dan nemen wij contact met u op voor het inplannen van een aflever- of afhaal afspraak. Heeft u gekozen voor volledig verzekerde levering per post? Dan ontvangt u een tracking link waarmee u uw zending kunt volgen.

-V: Hoe kan ik betalen?

-A: Wij accepteren uitsluitend manuele overboekingen naar onze bankrekening. Vermeld altijd uw ordernummer in de beschrijving en betaal a.u.b. binnen 48 uur.

-V: Tot welke hoogte is mijn bestelling verzekerd?

-A: Voor particuliere klanten geldt dat alle bestellingen volledig verzekerd zijn tot het moment van aflevering. Bij verlies of verzamelwaardeverlies door schade tijdens transport zullen wij de klant altijd schadeloos stellen. In beginsel zullen wij de verloren of beschadigde product(en) altijd vervangen met dezelfde product(en), indien dit niet mogelijk is zullen wij overgaan tot terugbetaling.

-V: Hoelang zijn de levertijden?

-A: De levertijden bedragen voor voorradige producten gemiddeld 5 werkdagen na ontvangst van betaling. In rustigere periodes kan het zijn dat u uw order de volgende dag al in huis heeft, maar in drukkere tijden kan dit ook langer duren dan 5 werkdagen. Indien wij vertraging verwachten vanwege drukte, zullen wij dit altijd op de website vermelden. Sommige producten hebben een langere levertijd omdat ze bijvoorbeeld in de voorverkoop worden aangeboden, raadpleeg daarom altijd de levertijden op de desbetreffende productenpagina.

-V: Hoe zien de verpakkingen er uit?

- Wij verzenden altijd in een onherkenbare verpakking. Ook staat onze bedrijfsnaam niet vermeld op de verzendlabel.

Product gerelateerd

- V: Welke munt kan ik het best kopen?

- A: Indien verzamelwaarde voor u geen rol speelt en u geen persoonlijke voorkeur heeft, dan kunt u het best kiezen voor de - in grammen omgerekend - goedkoopste munt. De gramprijs staat in onze webshop onder elke product vermeld. Omdat wij uitsluitend producent verkopen van erkende producenten, zijn al onze producten wereldwijd met hetzelfde gemak verhandelbaar.

- V: Wat kan ik het best kiezen, munten of baren?

-A: Dit is wederom afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Economisch gezien zijn zilveren 1 troy ounce munten goedkoper dan baren. Ook worden zilveren munten tegen gunstigere tarieven terug gekocht, waardoor het verschil tussen uw in- en verkoopprijs kleiner is ten opzichte van baren. Bij goud zijn baren doorgaans net iets goedkoper dan munten, echter worden de gouden munten - net zoals de zilveren munten- tegen een gunstiger tarief teruggekocht. Hierdoor is het verschil tussen uw in- en verkoop prijs bij gouden munten ongeveer hetzelfde als bij gouden baren.

- V: Worden de producten geleverd met een certificaat?

-A: Gouden en zilveren baren zijn genummerd en worden geleverd met bijbehorende certificaat. Munten zijn vanwege de enorme productie aantallen ongenummerd en kunnen daarom niet worden gekoppeld aan een certificaat. Hierop zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld bij proof munten of munten met een zeer beperkte oplage.

- V: Hoe betrouwbaar zijn de aangeboden producten?

-A: Wij verkopen uitsluitend producten van wereldwijd erkende producenten met de hoogste kwaliteit. Waar van toepassing, voldoen onze producten aan de strenge eisen van de LBMA standaard. Daarnaast zijn al onze producten afkomstig van landelijke munthuizen of privaat munthuizen welke jaarlijks strenge audits passeren. Een afwijking in gewicht of beloofde zuiverheid is in principe onmogelijk.

- V: Wat betekent 1 oz (1 troy ounce)

A: Op de edelmetalenbeurs worden zilver en goud verhandeld in troy ounces. 1 Troy ounce is exact 31,103 gram.